specialized
 Home    Bedrijf    Contact    Product    Cultuur    Links    Verkoop    Media  
         Dahlia's ..... brengen de Zomer in uw Tuin 
Ga direct naar:

Dahlegria Serie

 
Dark Angel Dahlia

Gallery Dahlia

Happy Days Dahlia

Happy Single Dahlia

Karma Dahlia

Melody Dahlia

Stand Alone

Classic Dahlia (discontinued)

Website:
Coöperatieve
Dahliakwekers Gallery


Verkoop (postorder)
Ga naar de Webshop van:

Verberghe Bloembollen

Bij Verberghe is naast het assortiment van Verwer Dahlia's een uitgebreid aantal Dahliasoorten en andere bijzondere planten verkrijgbaar.
Hallo,
Welkom op onze Dahliasite.

De geschiedenis van de dahliacultuur in europa begint vroeg in de 19e eeuw.
Sindsdien zijn dahlia's door een groot publiek bekend en geliefd als een siergewas met met een veelheid aan mogelijkheden.

Welkom op de dahlia-site van Gebr. Verwer. Wij leggen ons toe op het vernieuwen van het assortiment en het vinden van nieuwe mogelijkheden en toepassingen van dahlia's.


     In Bloei © Verwer Dahlias

Onze tuin bloeit in augustus en september
en is dan vrij te bezoeken

     Pictures © Verwer

Op deze site laten we u daar graag iets van zien en vertellen we ook over dahlia's in het algemeen, geven cultuuradviezen en tips en laten heel veel foto's zien.


    
Pictures © Verwer
Verwer-Dahlia's is deelnemer aan:Welkom tijdens het tweede Holland Dahlia Event!

De Dahlia is een bloem met historie. Al in de negentiende eeuw is de Dahliateelt bekend in Nederland. Maar de Dahlia is vooral een bloem met toekomst. Een bloem die weer toeneemt in populariteit. Eén die het zeker waard is om extra belicht te worden. Daarom hebben bloemenkwekers, knollenkwekers en knollenexporteurs de handen ineengeslagen voor een uniek event: het Holland Dahlia Event. Van 22 tot en met 24 augustus 2018 drie dagen lang Dahlia, Dahlia en nóg eens Dahlia!Kijkje achter de schermen
Met hetHolland Dahlia Event willen de initiatiefnemers de dahlia extra promoten. In augustus, als de dahlia in bloei staat, geven de bedrijven bezoekers uit binnen- en buitenland tegelijkertijd een kijkje achter de schermen. Er is daarbij ook aandacht voor verpakkingsmaterialen, productlijnen en de andere schakels in de keten.

Etalage voor de gehele teelt
“De eerste opzet van het Holland Dahlia Event is die van een etalage voor de gehele teelt in Nederland en zet Nederland duidelijk als dahlialand op de kaart”, zegt René Schrama, voorzitter van de organiserende stichting. “En het is natuurlijk mooi meegenomen als ons initiatief ook leidt tot verdere promotie voor de Dahlia.”

Deelnemende bedrijven

Van Van 22 tot en met 24 augustus zijn vele bedrijven geopend. Het Holland Dahlia Event valt grotendeels samen met de vakbeurs Plantarium in Boskoop. Daardoor zijn buitenlandse bezoekers in de gelegenheid om een bezoek aan beide evenementen te combineren. De namen van de deelnemende bedrijven en de openingstijden zijn te vinden op de website. februari 2017


Zo af en toe vind je als veredelaar een heel bijzondere Dahlia die zo apart is of bijzondere eigenschappen heeft dat hij eigenlijk niet zo maar in een van de betaande collecties past.
Daarom gaan we deze bijzondere dahlia'splaatsen onder de benoeming "Stand Alones".
De eerste die hier een plaatsje krijgt is

Dahlia 'Sincerity'


Sincerity © Verwer

Onze Dahlia 'Karma Choc"is verkozen tot
Mainau DahliaKönigin 2010 en opnieuw in 2011


        Karma Choc © Verwer
Update: 07 februari 2018      © text and photographs   Verwer Dahlia's bv Lisse, NL